Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2005

Armoede door gebrekkige infrastructuur


Grote delen van Latijns-Amerika leven onder de armoedegrens, maar dat wordt volgens een rapport van de Wereldbank vooral veroorzaakt door een gebrekkige infrastructuur. De organisatie stelt dat op termijn pas opnieuw aan een hogere welvaart kan worden gewerkt, als er weer geïnvesteerd wordt in die infrastructuur.

De Wereldbank stelt dat in 1980 meer werd geïnvesteerd in infrastructuur-projecten dan vandaag. Toen had Latijns-Amerika nog zelfs een voorsprong op Oost-Azië. "Maar daar hebben landen als China en Zuid-Korea de voorbije decennia grote economische vooruitgang geboekt," aldus de organisatie.

Vooral op het gebied van investeringen in verkeersinfrastructuur en het elektriciteitsnet loopt Latijns-Amerika volgens de Wereldbank vandaag echter ver achter bij andere ontwikkelingsregio's. "Alleen op het gebied van investeringen in rioleringssystemen en drinkwatervoorzieningen wordt een redelijke inspanning geleverd," aldus de organisatie. "Maar desondanks hebben 58 miljoen Zuid-Amerikanen geen stromend water en wonen er 137 miljoen in huizen zonder riolering."

De Wereldbank deed dan ook een oproep naar Latijns-Amerikaanse landen om de volgende decennia zwaar te investeren en infrastructuur. Pas dan kan er volgens de organisatie op termijn gedacht worden aan een hogere welvaart.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home