Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2005

Toplui met verkeerde stijl


In de eerste helft van 2005 werd een aantal bekende toplui van multinationals aan de kant gezet. De reden van hun opstappen is echter zelden een verkeerde strategie of slechte resultaten. Wel worden ze omwille van een verkeerde managementstijl opzij geschoven. Dat stelt het magazine Fast Company.

Eerder dit jaar werden onder meer Philip Purcell van Morgan Stanley, Carly Fiorina van Hewlett-Packard en Michael Eisner van Disney bedankt voor bewezen diensten. "Purcell is een autocraat die minachting voor zijn eigen werknemers aan de dag legt," aldus Fast Company. "Eisner is intelligent en creatief, maar ook paranoide en niet bereid de macht te delen, terwijl Fiorina obsessief veel aandacht besteedt aan details, maar er niet in slaagt een behoorlijke bedrijfsstrategie te ontwikkelen."

Het magazine merkt op dat de stijl van die ontslagen toplui achterhaald is. "Ze weigeren alternatieve ideeën ook maar enige aandacht te schenken," aldus nog Fast Company. "Een echte manager weet hoe hij het personeel achter zich kan scharen bij het uitstippelen van het pad dat het bedrijf moet volgen. Naar geland de managementstijl kan eenzelfde strategie dan ook uiteenlopende resultaten opleveren."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home