Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 31, 2005

BBC-programma's gaan online


De BBC wil volgend jaar zijn programma's simultaan op televisie en op internet uitzenden. Daarvoor zou een speciaal toestel op de markt gebracht worden. Bovendien zal de Britse omroep ook zijn beeld- en geluidsarchief toegankelijk maken.

"Volgens algemeen directeur Mark Thompson brengt de Britse omroep volgend jaar een speciale MyBBCPlayer op de markt," meldt het Financieele Dagblad. "Daarmee zullen de kijkers de programma’s kunnen bekijken waar en wanneer ze dat willen."
Volgens Thompson is deze stap noodzakelijk, want de kans bestaat dat de BBC na 2016 zijn uitzendrechten en subsidies verliest. "Wij geloven dat on-demand de betekenis van broadcasting zal veranderen," benadrukte de BBC-topman.

In maart was de eerste aflevering uit een nieuwe reeks van het succesprogramma ‘Dr Who’ al online te zien. Bovendien was een BBC-uitgave van uitvoeringen van Beethoven-symfonieën elders op het internet al te downloaden. "Deze elementen hebben meegespeeld in de beslissing van de omroep om zijn programma’s op internet te zetten," aldus nog het Financieele Dagblad.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home