Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 17, 2005

Exclusief Mandarijns op Chinese televisie


Op de Chinese radio en televisie mag voortaan alleen nog Mandarijns gesproken worden. Accenten uit Hong Kong of Taiwan worden niet langer geduld en kunnen leiden tot ontslag. Dat heeft de Chinese State Administration of Radio, Film & Television beslist.

Naast de dialecten is ook het gebruik van buitenlandse talen tussen het Mandarijns voortaan strikt verboden. De regels vormen een onderdeel van een nieuwe gedragscode, die verder bepaalt welke kleding en haarstijl de presentator mag dragen en aan welke commerciƫle activiteiten hij mag deelnemen.

Een overtreding van de regels zal volgens de mediaraad bestraft worden en leiden tot uitsluiting van de Golden Microphone Awards, in China de meest prestigieuze prijs voor radio- en televisiepresentatoren. De nieuwe regels zijn het gevolg van klachten van de media-verantwoordelijken en China Central Television over wat ze noemden vulgaire uitingen op radio en televisie. De bepaling kregen inmiddels al heel wat kritiek op online forums. Daar werd gezegd dat de maatregelen een discriminatie is van de Chinese dialecten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home