Consument maakt reclame
Er lopen heel wat creatieve geesten rond met ideeën voor schitterende reclames. Maar meestal lukt het niet om dat idee ook aan de man te brengen. Sinds kort is er echter een nieuwe website als tussenpersoon tussen bedrijven die naar nieuwe ideeën zoeken en creatieve geesten.
"Initiatiefnemer van de website in kwestie - Adcandy - is Per Hoffman. "Het publiek wil participeren in alle aspecten van cultuur," stipt David Cohn aan in het magazine Wired. "Waarom zou dat ook niet kunnen in de reclamesector?" In ruil voor een gelukt idee kan de bedenker een prijs verdienen van 50 tot 500 dollar.
Hoffman geeft toe dat die prijzen op dit ogenblik heel bescheiden zijn, maar hij hoopte dat niveau te kunnen opdrijven eens Adcandy op kruissnelheid is gekomen. "Misschien kan er dan gedacht worden aan een normaal percentage-systeem," voegde de initiatiefnemer daar aan toe.
Adcandy vergelijkt zichzelf met open-source technologieën. "Mensen doen daar aan mee uit enthousiasme, niet noodzakelijk uit professionele ambities," aldus Hoffman. De bijdragen zijn volgens hem ook niet arbeidsintensief, maar spruiten vooral voort uit een flits van inspiratie.
Wired merkt op dat online open-source reclame bijzonder snel een nieuwe methode wordt om consumenten te bereiken. "Indien enkele bedrijven ideeën beginnen te aanvaarden die buiten de norm vallen, zullen andere snel volgen," stipte Duncan aan.
Op dit ogenblik heeft Adcandy twee bedrijven die bereid zijn om ingezonden reclame-ideeën te aanvaarden. De website vraagt echter slogans en ideeën voor alle soorten producten. Hoffman hoopt volgens Wired dat meer bedrijven zullen kunnen aangetrokken worden, al het is maar omdat ze een idee willen hebben over de mening van de consument over hun producten.
"Of hij nu al dan niet met goede slogans komen, de consument zal een interactie beginnen met de reclames," aldus nog Duncan. "Er zal meer over gepraat worden en de reclames zullen meer weerklank krijgen."
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home