Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2005

Chat populairder dan mobiele telefoon?

Het gratis chatprogramma van Microsoft (MSN) blijkt bij jongeren zo populair te zijn, dat het de mobiele telefoon bedreigt. Dat blijkt uit een Nederlandse jongeren-studie van het onderzoeksbureau Qrius.

Vooral hoog opgeleide jongeren zouden volgens de onderzoekers veel gebruik maken van MSN en veel tijd door te brengen op het internet. "Ongeveer 97 procent geeft aan over een computer met internetaansluiting te beschikken," aldus de onderzoekers. In de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar maakt volgens de onderzoekers 92 procent gebruik van MSN.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat MSN-adressen inmiddels ook vaker worden uitgewisseld dan mobiele telefoonnummers. "Dat is vooral toe te schrijven aan het gevoel van privacy dat MSN met zich meebrengt," stipt Qrius aan.

Televisie en internet blijven de dominante media in alle leeftijdscategorieen. "De tijd dat jongeren voor de televisie zitten neemt wel af," zeggen de onderzoekers. Daarbij stellen ze ook dat de hype van de weblogs voorbij lijkt te zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home