Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 10, 2005

Aandacht voor offers bedrijfsleiders


Bedrijfsleiders worden slechts door een klein gedeelte van de werknemers als inhalige grootverdieners. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse onderzoeksbureau Blauw Research. Opvallend was dat vooral ontevreden werknemers hun bazen als geldbelust beschouwen.

Niet alleen worden bedrijfsleiders zelden beschouwd als inhalig, maar 84 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers bleek te wijzen op de offers die topbestuurders moeten brengen. "Vooral mensen die ontevreden waren over hun eigen financiƫle positie, beschouwden de topmannen uit het bedrijfsleven als geldbelust," stippen de onderzoekers aan. De meerderheid van dat ontevreden personeel bleek lager opgeleid of had een inkomen dat lager lag dan het gemiddelde.

Wel vond 62 procent van de ondervraagde werknemers het ongepast dat bestuursvoorzitters in commeciƫle functies meer zouden krijgen dan het inkomen van de Nederlandse minister-president Balkenende. Die krijgt een bedrag van 120.000 euro. Bovendien was 69 procent van oordeel dat iemand die zelf een bedrijf heeft opgebouwd, meer zou moeten verdienen dan een bestuurder die door het bedrijf wordt ingehuurd.

Een grote meerderheid van de ondervraagden staat achter het princiepe dat de vergoeding van de topman bepaald wordt door de resultaten van het bedrijf. Ze zijn tegen het toekennen van bonussen aan bedrijfsleiders die slechte bedrijfsresultaten naar voor brengen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home