Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2005

Tom en Burt zijn duidelijk out


Ontharen is geen exclusieve vrouwelijke ijdelheid meer. In de Verenigde Staten blijken ook steeds meer mannen het schoonheidssalon binnen te stappen om hun overtollige haargroei op een drastischer manier kwijt te raken. Tom Selleck en Burt Reynolds zijn blijkbaar echt niet meer de afgoden van weleer.

"Amerikaanse schoonheidssalons krijgen steeds meer mannelijke klanten over de vloer met de vraag om een wax-behandeling te krijgen," schrijft de krant USA Today. Hector Pena, manager van het schoonheidssalon Nickel in Manhattan, vertelde aan de krant dat vrouwen hem de hele tijd vragen wat ze moeten doen om hun partner ertoe te brengen een ontharings-behandeling te volgen.

Het salon zag volgens de krant de voorbije twee jaren een toevloed van mannen die hun storende haargroei kwijt willen, zodat ze op het strand of in bed een betere indruk zouden maken. Ook in Hollywood is de weelderige haartooi bij de man niet meer gegeerd. De krant voert aan dat behaarde mannen zoals Burt Reynolds en Tom Selleck duidelijk uit de tijd zijn. De klanten van Nickel laten schouders, rug, borst, wenkbrauwen behandelen.

"Teveel beharing heeft hetzelfde effect als te weinig hoofdhaar," benadrukt Stan Williams, modedirecteur van het magazine Maxim. "Heel wat mannen zijn er bezorgd over, maar het is geen onderwerp waar men gemakkelijk over praat."

Bij Nickel wordt zestig procent van de afspraken gemaakt door vrouwen in naam van hun echtgenoot of vriend. De klanten zitten in alle leeftijdscategorieën, van twintigers tot vijftigers. Ook alle beroepen zijn er vertegenwoordigd, van bankdirecteurs tot truckers.

In gespecialiseerde schoonheidssalons voor mannen bestaat 35 tot 40 procent van de behandelingen uit waxing. "Mannen zijn veel bewuster geworden over hun uiterlijk," benadrukte Christopher Keever, directeur van de Joq Day Spa for Men in Atlanta. "Ze beseffen dat ze niet moeten rondwandelen als de missing link."

Maar de krant voegt er aan toe dat niet alle mannen ervan te overtuigen zijn dat het behaard type niet in de smaak valt. "Volgens sommigen maakt het haar nog altijd mannelijk," aldus USA Today.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home