Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2005

Katholieken tikken Taiwan op vingers


Taiwan heeft een advertentie-campagne in het kader van de aids-bestrijding teruggetrokken. Dat gebeurde na protesten van vertegenwoordigers van de katholieke bevolking. In de campagne figureerde immers een non en dat kon voor de katholieken niet door de beugel.

Taiwan zet een hoge borst op tegen grote buur en aartsvijand China, maar haalt bakzeil tegen een gedeelte van zijn katholieke bevolking. Sommigen daarvan hebben immers problemen met een nieuwe voorlichtings-campagne tegen aids.

In de campagne treedt een non op die glimlachend met beide handen een condoom vasthoudt. "Hoewel ik dit niet nodig heb, besef ook ik," legt de figuur de nadruk op veilig vrijen.

"Dit is een grove belediging," voerde een woordvoerster van de katholieke gemeenschap op Taiwan aan. "Als non kan ik niet akkoord gaan met de manier waarop hier dingen uitgedrukt worden."

De initiatiefnemers stellen echter voor een non gekozen te hebben omdat ze in de strijd tegen aids een figuur wilden die een positieve uitstraling heeft. De posters waren aangebracht in ziekenhuizen, metrostations en diverse andere locaties. Na het protest werden ze opnieuw verwijderd.

Taiwan telt een bevolking van 23 miljoen mensen. Daarvan zijn er 300.000 katholiek.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home