Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2005

Six Flags staat te koop


De Amerikaanse pretpark-keten Six Flags staat te koop. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt, maar er werd aan toegevoegd niet geïnteresseerd te zijn in een bod van investeerder Daniel Snyder, die zou willen problemen om controle te krijgen over het bedrijf.

Daniel Snyder, ook eigenaar van het football-team Washington Redskins, benadrukte dat zijn investeringsbedrijf Red Zone alleen maar een bod wou doen voor een controlerend aandeel in het bedrijf. "Red Zone wil alleen maar effectieve controle verwerven over het bedrijf, zonder financieel tegemoet te komen aan alle aandeelhouders," vertelde Six Flags-directeur Michael Gellert aan het magazine MarketWatch.

Six Flags, na Walt Disney qua bezoekersaantal de grootste parkuitbater van de Verenigde Staten, heeft de voorbije zes jaar verliescijfers moeten noteren. De keten heeft nu 28 amusementsparken in de Verenigde Staten en nog telkens één in Mexico en Canada. Tijdens die periode daalde de waarde van het aandeel van 40 tot minder dan 5 dollar.

Analisten stellen dat Six Flags met de aankondiging Snyder ertoe probeert te verleiden om een rechtstreeks overnamebod te doen. "Men wil bereiken dat Snyder de hele onderneming overneemt in plaats van enkel maar een controlerende positie zou innemen als grootste aandeelhouder," stippen ze aan. Dezelfde analisten hebben ook geen weet van andere gegadigden,
maar in eerste instantie zou daarbij gedacht worden aan Viacom of Cedar Fair.

Red Zone heeft op dit ogenblik 11,7 procent van de aandelen van Six Flags in handen, een pakket dat het voorbije jaar werd uitgebouwd. Midden augustus lanceerde Red Zone een aanbod dat zijn aandeel zou opdrijven tot 35 procent. Tegelijkertijd vroeg Snyder ook het opstappen van de directie en topmensen van Six Flags, dat er volgens hem niet in geslaagd was om aanvaardbare resultaten te leveren en ver onder het niveau blijft van de concurrentie.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home