Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2005

Playboy bekeert zich tot internet


Mannenblad Playboy gaat nog dit jaar online. Daarmee wil het bedrijf de verliezen opvangen die de gedrukte uitgave nu al sinds geruime tijd blijft opstapelen door een daling van de reclame-inkomsten. De eerste digitale editie - identiek aan de gedrukte versie - zal volgens Playboy Enterprises in september beschikbaar zijn.

Het Playboy-magazine hoopt op het internet nieuwe abonnees en adverteerders te kunnen aanspreken. De voorbije periode was Playboy Enterprises steeds meer afhankelijk van inkomsten uit licenties en zijn entertainment-afdeling dan van het maandblad. Dat liet tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 2,3 miljoen dollar noteren. In totaal maakte het bedrijf tijdens die periode wel een winst van 4,6 miljoen dollar.

Christie Hefner, topvrouw van Playboy Enterprises, benadrukte dat het heel duidelijk is dat er twee belangrijke trends bezig zijn waar het magazine moet aan kunnen beantwoorden. "Steeds meer consumenten vinden informatie en ontspanning online," gaf ze toe. "Bovendien gaan ook meer steeds meer reclamebestedingen naar het internet."

Met de digitale service kunnen lezers een abonnement nemen of één exemplaar kopen dat vervolgens kan gedownload worden. De service werd uitgebouwd in samenwerking met digitale specialist Zinio Systems. De prijs van een online exemplaar zou gelijk zijn aan een verkoopprijs in de winkel. Online abonnement zouden iets duurder worden dan de laagste introductieprijzen voor een gedrukt abonnement.

Zinio stelt dat online abonnees meestal oplopen tot ongeveer vijf procent van de gedrukte abonnementen. "Maar voor Playboy is dat een groot aantal," aldus Hefner. "Ons magazine heeft immers 2,8 miljoen abonnees." Ze voegde er echter aan toe dat budget-projecties op dit ogenblik nog niet aan de orde zijn.

Vanaf 13 september kan de nieuwe Playboy gedownload worden vanaf www.playboydigital.com.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home