Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2005

Leidt roken tot hogere productiviteit?


Werknemers die op het werk rookpauzes nemen, zijn volgens hun collega's minder productief. Dat blijkt uit een rapport van een Amerikaans onderzoeksbureau. Maar rokers zelf vinden heel vaak dat een werkonderbreking voor een sigaretje de productiviteit juist verhoogt.

In het rapport 'World at Work' benadrukt het onderzoeksbureau Kelly Services dat de rookpauzes op jaarbasis een verlies van verscheide werkuren kan betekenen. "Niet-rokers vinden het daarbij dikwijls storend dat hun collega's telkens weer voor een tijdje het werk onderbreken," aldus de onderzoekers.

Volgens de helft van de Belgische niet-rokers leidt het nemen van rookpauzes tot een verlaagde productiviteit van de rokers. Veertig procent van de niet-rokers is ook niet tevreden met de tijd die rokers spenderen aan hun pauzes. Van de Belgische rokers daarentegen vindt 37 procent echter dat de pauzes de productiviteit net verhogen. Het merendeel van de rokers (65 procent) neemt één tot drie rookpauzes per dag, 21 procent vier tot zes en 14 procent meer dan zes.

Uit de enquête blijkt nog dat in België 18 procent van de werknemers dagelijks minstens één rookpauze neemt. De zwaarste rokers zijn de Noren (26 procent). Zij worden gevolgd door de Fransen (23 procent), de Duitsers en de Italianen (22 procent), de Nederlanders (20 procent) en de Denen (19 procent). Na België volgen nog Spanje en Rusland (15 procent) en
Groot-Brittannië en Zweden (13 procent).

1 Comments:

  • At 10:21 PM , Blogger circlejerker said...

    Inglish has no compulsions; Nor shu...
    Premium properties in India. Own it now Friend in Need by Abraham Sukumar Meet Old Pals.
    circle jerk stories Maniac,
    Check out my site at circle jerk stories

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home