Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2005

Auto wordt mobiel kantoor


Mobiele werken gebeurt ook achter het stuur van de auto, waardoor het verkeer er gevaarlijker op wordt. Dat blijkt uit een rapport van T-Mobile. Het verbod op mobiel bellen achter het stuur wordt trouwens veelvuldig overtreden en dat heeft tientallen doden en gewonden tot gevolg.

"Van de zakelijke mobiele bellers ziet 75 procent zich als mobiele werker," aldus de Volkskrant. "Van de mensen die nog niet mobiel werkt, verwacht 85 procent dit in de toekomst wel te gaan doen. Door de toename van mobiele apparaten - zoals telefoons, computers en computertoepassingen - wordt werken vanuit de auto trouwens steeds gemakkelijker."

Ruin de helft van de ondervraagden (51 procent) van de ondervraagden zegt op een laptop te werken, terwijl evenveel respondenten ook zijn agenda raadpleegt of deze onderweg bijwerkt. Daarnaast zegt 59 procent de reistijd te gebruiken om ideeen te bedenken.

"De kans op ongevallen neemt met het werken in de auto toe," aldus de onderzoekers. Dat risico zou naargelang de studies twee tot zelfs negen zo hoog liggen. "Het telefoneren in de auto staat gelijk een rijden met een alcoholintoxicatie van 0,8 promille. Mensen die aan het bellen zijn, missen meer verkeersborden, remmen later, reageren langzamer op verkeerstekens en nemen riskantere beslissingen."

Het verbod op mobiel bellen achter het stuur wordt volgens het rapport veelvuldig overtreden. De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) meent dat door het mobiel bellen in het verkeer jaarlijks 400 ernstig gewonden en 40 doden vallen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home