Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2005

Farmacie benieuwd naar weblogs


Het interactieve aspect van weblogs en forums zijn voor de farmaceutische industrie bijzonder belangrijk. Daar kunnen ze immers uitvinden welke mening het publiek heeft over hun producten. Om daarachter te komen zetten de bedrijven uit de farmaceutische sector zelfs geavanceerde internetrobots in.

Multinationals uit de farmaceutische sector zijn bijzonder geïnteresseerd in online technologieën die als een soort alarmeringsdienst kunnen werken. Zo willen ze meer zicht krijgen op internetdiscussies, waardoor ze in een vroeg stadium problemen met hun producten kunnen onderkennen. Steeds meer consumenten gebruiken immers weblogs, persoonlijke
websites en discussieforums om hun ervaringen met producten te bespreken.

Een aantal bedrijven heeft voor dergelijke klanten dan ook specifieke zoekrobots ontwikkeld, waarbij die onmiddellijk op de hoogte gebracht wordt van een aan de gang zijnde discussie, met inbegrip van de hyperlink en de tekst van de discussie. Daardoor kan het bedrijf zich eventueel mengen in de discussie of in contact treden met de ontevreden consument.

Dit geldt trouwens niet alleen voor de farmaceutische industrie. Ook marketingbedrijven en de filmindustrie gebruiken dit soort diensten om te achterhalen welke commentaar geleverd wordt op producten en diensten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home