Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2005

Britse jongeren drinken en blowen


Hongaarse en Deense jongeren zijn het meest bezig met gewicht en dieet. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Experian bij tieners tussen elf en vijftien jaar. Zij kwamen verder tot de vaststelling dat Britse jongeren het hoogste scoren op het gebied van drinken en blowen, terwijl de Nederlandse jeugd het meest tevreden is met zijn leventje.

Britse tweens scoren het hoogst met alcoholgebruik. Zo blijkt 55,9 procent van de 15-jarige jongens en 48 procent van de meisjes minimaal één keer per week alcohol te drinken. Onder de 11-jarigen staat Italië bovenaan met 18 procent bij de jongens en 8 procent bij de meisjes.

Ook het gebruik van softdrugs is het hoogst onder de Britse jeugd. Van de 15-jarigen rookt 13 procent regelmatig cannabis, is 12 procent experimenteel gebruiker en 7 procent een zware gebruiker. Tweens uit de nieuwste lidstaten staan bovenaan als het om sigaretten gaat. Zo blijkt dat 88 Procent van de 15-jarige meisjes en 72 procent van de 15-jarige jongens in Litouwen te roken. Letse en Estse tweens komen op de tweede en derde plaats. In Griekenland rookt de 15-jarige jeugd - met 38 en 42 procent - het minst.

Gewicht en diëten houden volgens de onderzoekers de Hongaarse jeugd het meest bezig. Bij de Hongaarse meisjes ligt dat op 36 procent, terwijl 11 procent van de jongens daar mee bezig zijn. Nederlandse elfjarigen zijn het gelukkigst, waarbij slechts vijf procent van de meisjes ontevreden is met haar leven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home