Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 26, 2005

Bush heel bekend in Rusland


De Amerikaanse president George W. Bush is bij de Russen goed gekend. Dat blijkt alvast uit een onderzoek van het All-Russian Center for Public Opinion Studies. Qua bekendheid heeft Bush bij de Russen een enorme voorsprong op andere staatshoofden en werldleiders.

Wanneer ze gevraagd werden naar de naam van een buitenlands staatshoofd, kwam 89 procent van de Russen met de naam van de Amerikaanse president op de proppen. Daarmee heeft Bush een grote voorsprong op de Franse president Jacques Chirac, die met 53 procent op de tweede plaats volgt.

De Britse premier Tony Blair en de Duitse kanselier Gerhard Schröder eindigden ex-aequo op een derde plaats. Zij werden door 48 procent van de Russen vernoemd. Op een vijfde plaats volgde de Italiaanse eerste minister Silvio Berlusconi.

Aziatische leiders blijken bij de Russen veel minder bekend te zijn. Amper 11 procent kon de Japanse premier Junichiro Koizumi noemen, terwijl de Chinese leider Hu Jintao aan 8 procent komt en de Indische premier Manmohan Singh 7 procent scoort.

Tijdens de enquête werden personen over het hele Russische grondgebied geïnterviewd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home