Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 27, 2005

Air Antwerpen echt uit startblokken



Met een presentatie van de Nederlandse acteur-kunstenaar Michiel Alberts is zaterdag Artists In Residence Antwerpen (AIR) nu echt definitief uit de startblokken geschoten. Alberts brengt daarbij een foto-getuigenis rond een monoloog van de Duitse auteur Robert Schneider.

Michiel Alberts is de eerste kunstenaar die bij AIR Antwerpen naar buiten treedt. In het kader van zijn afstudeerwerk aan de post-academische opleiding DasArts uit Amsterdam bouwde hij in Antwerpen gedurende vijf maanden aan een fotoboek rond de 'Dreck', een monoloog van Robert Schneider over een illegale rozenverkoper.

Alberts bracht de theatermonoloog al in het Frascati-theater in Amsterdam, maar benadrukt dat zijn fotoboek geen illustratie is van de tekst. Met de thematiek van Schneiders tekst in het achterhoofd, ging hij in Antwerpen op pad met een fototoestel.

Het werk van Alberts kan bekeken worden in AIR Antwerpen, in het gewezen Sasmeestershuis aan de Royerssluis. Maar daarvoor moet vooraf wel een seintje gegeven worden (03/475.17.75). Alberts zelf blijft in Antwerpen wonen en hoopt zijn theatermonoloog ook hier te kunnen brengen.

Bij AIR verblijven nu ook de Christelle Fillod uit Frankrijk en Takahiko Suzuki uit Japan. Zij blijven nog tot respectievelijk oktober en november. "Air zal vanaf nu ook meer naar buiten treden met een aantal activiteiten," benadrukt verantwoordelijke Leslie Van Eyck.

Om het project nog breder bekend te maken, zullen een aantal affiches in de stad worden opgeplakt. Die affiches worden door de residerende kunstenaars zelf ontworpen.

Voor meer informaitie over het initiatief kan men terecht op de website www.airantwerpen.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home