Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2005

Smit herstelt Thunder Horse

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit Internationale heeft van olieconcern BP de opdracht gekregen zijn gekantelde olieplatform Thunder Horse in de Golf van Mexico te redden. Thunder Horse is het grootste offshore-olieplatform van de wereld, maar werd eerder deze week getroffen door de orkaan Dennis.

Over de waarde van het contract doen betrokken partijen geen mededelingen. Smit heeft circa 25 specialisten ingezet voor de berging. BP coördineert vanuit Houston de operatie, waarbij ook de Amerikaanse kustwacht en het ministerie van grondstoffen zijn betrokken.

Thunder Horse, het grootste offshore-olieplatform ter wereld, liep eerder deze week zware schade op toen de orkaan Dennis over de Golf van Mexico raasde. Het platform maakte slagzij en dreigde te zinken. Inmiddels is het gevaarte weer wat omhoog gericht en zou de situatie volgens BP stabiel zijn.

De bouw van het platform, dat 240 kilometer ten zuidwesten van de Amerikaanse stad New Orleans ligt, kostte 1 miljard dollar (circa 830 miljoen euro). Thunder Horse is nog niet operationeel. Het platform zou eind dit jaar beginnen met het oppompen van olie en gas.

Smit was eerder ook al betrokken bij de berging van de Tricolor en de Kursk.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home