Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2005

Bill Clinton wil concrete acties

De gewezen Amerikaanse president Bill Clinton wil dat het bedrijfsleven concrete acties neemt om wereldproblemen aan te pakken. Hij hoopt dat op het Clinton Global Initiative in september daarbij een aantal initiatieven naar voor geschoven zullen worden waar het bedrijfsleven ook echt concreet kan op afgerekend worden.

"Bill Clinton zoekt manieren om het bedrijfsleven te betrekken bij het oplossen van wereldproblemen," schrijft het magazine OneWorld. "De oud-president van Amerika brengt leiders uit de publieke en private sector samen tijdens een top in New York. Op de agenda staan armoede, corruptie, klimaatverandering en etnische en religieuze conflictbeheersing."

"Ik probeer uit te zoeken wat het bedrijfsleven kan doen," benadrukte Bill Clinton in een interview met het persbureau Reuters. "Het is onrealistisch te denken dat de overheid alle wereldproblemen kan oplossen. Als ik president was en zou beschikken over voldoende financiƫle middelen en een parlement waarvan tweederde democraat is, dan zouden er nog steeds problemen in de wereld zijn waar de Amerikaanse overheid niet genoeg aan kan doen."

Clinton vraagt alle deelnemers aan de conferentie om een concreet voornemen waarop ze tijdens de volgende Clinton-top kunnen worden afgerekend. "Een bedrijf kan bijvoorbeeld toezeggen een school te bouwen in Kenia of om schoolspullen naar Mexico te sturen," aldus OneWorld. Er zullen volgens Clinton ongeveer 500 tot 1.000 mensen aan de conferentie deelnemen, met onder meer toezeggingen van de Britse premier Blair, mediamagnaat Rubert Murdoch, de Israƫlische oud-premier Shimon Peres en VN-baas Kofi Annan.

Het idee voor zijn initiatief kreeg Clinton tijdens het Wereld Economisch Forum, dat jaarlijks wordt gehouden in het Zwitserse Davos. Critici zeggen dat er tijdens dit forum alleen wordt gepraat, maar weinig actie wordt ondernomen, maar Clinton wil concrete realisaties. Pas dan kan de wereld er volgens hem over tien jaar anders uitzien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home