Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 15, 2005

Kater is genetisch bepaald


Een kater is genetisch bepaald. Dat blijkt uit een Japans onderzoek. De mutatie van een gen zou volgens de onderzoekers verantwoordelijk voor katers en enkele andere typische verschijnselen van het alcoholverbruik.

Het ALDH-enzime (aldehyde dehydrogenase) speelt een belangrijke rol bij het verwerken van alcohol in het menselijk systeem. Japanse onderzoekers zijn tot de vaststelling gekomen dat mensen met een gewijzigde vorm van dit gen (ALDH2) een grotere kans hebben op katers en ook gemakkelijker rood aanlopen bij het drinken van alcohol.

"Mensen die het gewijzigde gen dragen, doen er dan ook goed aan om minder te drinken," merkt onderzoeksleider Masako Yokoyama van de Mitsukoshi Health and Welfare Foundation, op. "Bovendien is gebleken dat mensen die gevoeliger zijn voor katers, ook meer bloedlichaampjes hebben en eerder geneigd zijn om te blozen."

De onderzoekers stellen dat deze resultaten het belang aantonen van verder onderzoek naar de schade die in het lichaam aangericht wordt door acytaldehyde. Ze maakten echter geen gewag van het eventueel ontwikkelen mogelijke nieuwe remedies tegen katers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home