Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 15, 2005

GSM belangrijk voor economische groei?



Telecommunicatie blijkt een belangrijke factor voor economische ontwikkeling. Dat moet althans blijken uit een studie van de London Business School. Een stijging van het aantal mobiele telefoons met tien procent zou een groei van het bruto binnenlands product met 0,6 procent tot gevolg hebben.

Het aantal mobiele bellers in arme landen neemt snel toe. In een aantal Afrikaanse regio's is het aantal abonnees van mobiele netten gestegen van 3 procent in 2001 naar 8 procent eind 2004. Celtel, dat met zes miljoen klanten in veel Afrikaanse landen marktleider is, wil met prepaid-kaarten het mobiel bellen voor veel meer mensen bereikbaar maken.

De aankoop van een mobiele telefoon is voor die bevolkingssgroep echter nog altijd bijzonder duur. Een gsm-toestel kost toch nog altijd minstens 50 dollar en is voor velen onbetaalbaar. Het is de bedoeling dat deze prijs naar beneden gaan. Zo probeert Philips een toestel te ontwikkelen dat maximaal 20 dollar kost. Daarmee hoopt het bedrijf telefonie haalbaar te maken voor 3,3 miljard bewoners van de derde wereld.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home