Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 13, 2005

Warme strandvakanties in Finland?



Onze strandvakanties komen in de toekomst uit toeristische folders van Noorwegen, Zweden en Finland. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Wageningen. Deze evolutie in de toeristische stromen zou volgens onderzoeker Alvaro Moreno Sanchez alles te maken hebben met de klimaatverandering.

Moreno onderzocht de gevolgen van de klimaatverandering op het toerisme in de regio van de Middellandse Zee. Volgens hem is het mediterrane gebied over enkele decennia in de zomermaanden te heet om nog toeristen te trekken als de
klimaatverandering in het huidige tempo door gaat.

De onderzoeker is van mening dat de klimaatverandering een ingrijpende economische invloed zal hebben in Europa. Een land als Spanje ontvangt nu nog jaarlijks 53 miljoen toeristen aan de Oostkust en op de Balearen. Moreno stelt dat de opwarming van de aarde dat aantal snel zal doen dalen. Het meditterane gebied zal volgens hem alleen nog aantrekkelijk zijn in het vroege voorseizoen en het late naseizoen.

Moreno meent dat vooral de Noordzee en de Oostzee van deze evolutie zullen profiteren. Toeristen zullen de kusten in Noorwegen, Zweden en langs de Botnische Golf tot ver in Finland opzoeken. Dit worden volgens de onderzoeker aantrekkelijke vakantiegebieden met aangename temperaturen en veel zon.

Ook voor onze streken zou deze evolutie een positief economisch effect hebben. Moreno stelt dat het toeristisch hoogseizoen van begin mei tot eind september zal duren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home