Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 13, 2005

Bedrijven moeten investeren in toptalenten



Er staat een wereldwijde strijd voor toptalenten voor de boeg. Dat stelt John Sullivan, docent human resources aan de universiteit van San Francisco. Hij stelt dan ook dat bedrijven veel geld moeten durven investeren om die toppresteerders aan te trekken.

"Sullivan stelt dat bedrijven die tot de top willen horen, het moeten hebben van toptalenten," schrijft het magazine Intermediair. "Ze zullen die figuren agressief moeten werven en wegkopen."

Dat vergt van de bedrijven volgens Sullivan in de eerste plaats een strategische kijk op recruiting. "Daarbij hebben de meest kritische functies prioriteit," benadrukt hij. "Bedrijven moeten dan ook aan zelfreflectie doen om te bepalen welke functies priorteit moeten krijgen."

Hij voegt er aan toe dat toptalenten elkaar kennen. "De bedrijven moeten aan hun nieuwe toppresteerders dan ook vragen waar andere waardevolle krachten te vinden zijn," aldus Sullivan.

Bij het aanwerven van die topfiguren is timing volgens hem heel belangrijk. "Ze liggen immers vaak nog onder contract bij een ander bedrijf," voert hij aan. "Daarbij moet van een gunstig moment gebruikt gemaakt worden. Dergelijke ogenblikken zijn vaak verjaardagen en de kerstperiode. Dan denken mensen vaak na over hun verdere carrière."

Verder stelt Sullivan dat bedrijven bereid moeten zijn om veel te betalen voor toptalenten. "Maar men moet ook geld over hebben om slechte medewerkers te laten afvloeien," voegt hij daar aan toe. "Hun gebrek aan inzet en kunde kan de onderneming immers handen vol geld kosten."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home