Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 16, 2005

Griekenland wil geen brutale toeristen

Na Spanje gaat ook Griekenland extra streng optreden tegen jongeren die zich in populaire toeristenplaatsen misdragen. Aanleiding zijn de massale vechtpartijen en vernielingen die vorig jaar vooral het vakantie-eiland Rhodos teisterden. Bijna steeds is overmatig drankgebruik de oorzaak.

Het Grieks Verkeersbureau zegt dat de autoriteiten op bestemmingen als Kos, Rhodos en Kreta deze zomer extra streng zullen optreden tegen overtredingen. Doel daarvan is geweld te voorkomen, waarvan drank bijna altijd de oorzaak is. Jeugdige toeristen riskeren hoge boetes of gevangenisstraf als ze gillend of met drank in de hand over straat gaan.

Hotels, bars en discotheken die tot vroeg in de ochtend drank aan jongeren blijven schenken, worden streng vervolgd en zelfs gesloten als zij regels en wetten blijven overtreden. "Met deze maatregelen hopen de autoriteiten de overlast voor toeristen die zich wel gedragen tot een minimum te beperken," aldus het Grieks verkeersbureau.

Vooral Engelse jongeren bleken vorig jaar de grote boosdoeners. Griekenland wordt een steeds populairder vakantiebestemming. Uit cijfers van GoGo Tours blijkt dat de badplaats Chersonnissos op Kreta dit jaar met 16,4 procent van alle boekingen op nummer één staat in de topdrie van favoriete jeugdbestemmingen. Het Turkse Marmaris (9,4 procent) en het Spaanse Lloret de Mar (9,3 procent) completeren het rijtje.

In 2004 werd de topdrie bezet door Spaanse badplaatsen. Waarom de Spaanse costa uit de gratie is, weet de reisorganisatie niet. Mogelijk speelt mee dat het Zuid-Europese land in zijn toeristencampagne bewust mikt op ouderen en gezinnen in plaats van jongeren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home