Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 23, 2005

Rusland bouwt aan Libische vloot

De Russische scheepvaartsector wil Libië helpen bij het uitbreiden van zijn vloot. De Russische hulp zou moeten leiden tot grotere scheepswerven, zodat Libië aan een sneller tempo vissersboten en bulkschepen zou kunnen bouwen. Maar er wordt ook gedacht aan het uitbouwen van een tankervloot.

Het Russische Central Research Institute of Shipbuilding Technology (CRIST) stipte aan dat Rusland bereid is om Libië te helpen bij het uitbreiden en verbeteren van bestaande scheepswerven en herstellings-infrastructuur. Op die manier hoopt men elk jaar 25 tot 50 extra vissersboten te kunnen bouwen. Een dergelijke scheepswerf vergt volgens het CRIST een investering van 70 miljoen dollar. De bouw ervan zou twee jaar in beslag nemen. Drie jaar na de in gebruik name zou de infrastructuur zijn volle capaciteit kunnen halen.

Maar de samenwerking hoeft volgens Vladimir Shipilo, adviseur van de Russische president Poetin, niet beperkt te blijven tot de Libische vissersvloot. "De ontwikkeling van een tankervloot is misschien wel de meest veelbelovende sector van deze samenwerking tussen de twee landen," benadrukte hij. "Libië is immers een olieproductent."

Daarnaast zag Shipilo ook nog mogelijkheden op het gebied van scheepsbouw voor onder meer droge cargo en chemische producten. Andere experts benadrukten echter dat het op dit ogenblik moeilijk is om juist te bepalen hoe deze samenwerking op het gebied van scheepsbouw er zal uitzien. "Er is nog te weinig geweten over de huidige mogelijkheden van Libië," werd er benadrukt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home