Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 23, 2005

Mandela wordt stripheld

De gewezen Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela wordt een stripheld. Een beeldverhaal over zijn leven moet zijn gedachtengoed uitdragen en het lezen bij kinderen en jongeren in Zuid-Amerika stimuleren. Gehoopt wordt dat ze zo gemakkelijker de overgang kunnen maken naar andere vormen van literatuur.

Ter gelegenheid van zijn 87ste verjaardag werd een stripreeks getekend over het leven van Nelson Mandela. Het biografisch stripverhaal verschijnt in negen delen. Het heeft een oplage van één miljoen exemplaren en wordt gratis verspreid op scholen en in kranten.

De serie beschrijft de jeugd van Mandela, zijn strijd tegen de apartheid, zijn leven in gevangenschap en zijn periode als vooraanstaand staatsman. De tekeningen werden gemaakt door studenten. "Helaas lezen nog maar weinig jongeren tegenwoordig," vertelde Mandela aan het persbureau Reuters. "Toekomstige generaties lopen het gevaar hun geschiedenis te verliezen."

"Met de strips willen we het gedachtegoed van Nelson Mandela uitdragen," benadrukte directeur John Samuel van de Nelson Mandela Foundation. "Stripboeken zijn een uitstekend middel om jongeren aan het lezen te krijgen. Via strips kun je makkelijk de overgang maken naar literatuur en andere vormen van lezen."

Mandela trok zich vorig jaar terug uit het publieke leven, maar zet zich wel in voor verschillende problemen in Afrika, zoals de strijd tegen aids en armoede.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home