Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 22, 2005

Individueel werken is stresserend

Mensen die individueel moeten werken, ervaren de grootste stress. Dat blijkt althans uit een Nederlands onderzoek. Maar ook de verkeersdrukte is volgens de onderzoekers een grote veroorzaker van stress. Contact met de natuur blijkt de ideale manier te zijn om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bierproducent Hoegaarden stelde bij Britse volwassenen vast dat dertig procent onder hen dagelijks geconfronteerd wordt met stress. Vooral individueel moeten werken zou een veroorzaker van veel stress zijn. Maar ook de ochtendspits zorgt voor veel problemen, terwijl bij sommigen het 's ochtends opstaan al voor problematische toestanden zorgt.

Mensen die op het platteland wonen, blijken veel minder gevoelig te zijn voor stress. In die groep zou slechts 19 procent dagelijks stress ervaren. Bovendien zorgt contact met de natuur voor het afbouwen van de problemen. Niet minder dan 84 procent ziet daarin een middel om te ontstressen. Vooral het zicht op de zee, maar ook een wandeling in een park, de geur van vers gemaaid gras en het geluid van zingende vogels kunnen daarbij helpen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home