Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 04, 2012

Vrouwen liggen sneller wakker van negatief banksaldo

Vrouwen maken zich drukker over een negatief saldo op hun bankrekening dan mannen. Vrouwen krijgen bij een schuld van vijftig euro al een vervelend gevoel, terwijl mannen zich pas bij een negatief saldo van meer dan vijfhonderd euro ongemakkelijk beginnen te voelen. Dat is de conclusie van de Nederlands onderzoek in opdracht van SNS Bank. De onderzoekers stelden ook vast dat mannen vaker hun partner aanwijzen als de oorzaak van het geldgebrek op de gemeenschappelijke bankrekening.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bevolking af en toe met een negatief saldo op de bankrekening wordt geconfronteerd. Tegelijkertijd blijkt dat 85 procent van de ondervraagden tegelijkertijd ook spaart, hoewel de inkomsten uit de spaarrekening gevoelig lager ligt dan de rente die op het negatieve saldo moet worden betaald. Tenslotte gaven de respondenten aan dat ze door bezuiningen op dagelijkse boodschappen wel proberen te vermijden dat ze vaak tot een negatief banksaldo, dat een dure vorm is van lenen, moeten overgaan.

Zowel mannen als vrouwen bleken van mening dat een negatief saldo voor de dagelijkse boodschappen en uitgaven voor de kinderen perfect verdedigbaar is. Daarnaast blijken mannen het echter ook geen probleem te vinden om voor de aankoop van een auto met een negatief banksaldo geconfronteerd te worden. In Nederland loopt het gezamenlijke negatieve banksaldo op tot ongeveer 10 miljard euro. Dat heeft voor SNS Bank gedeeltelijk te maken met onverwachte grote uitgaven, maar ook met het feit dat er eenvoudigweg te veel geld wordt uitgegeven en het leven duurder is geworden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home