Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 04, 2012

Hoogopgeleiden bijzonder enthousiast over mogelijkheden thuiswerk

Hoogopgeleide werknemers die een deel van hun werk thuis verrichten, zijn in grote meerderheid bijzonder positief over hun werksysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Intermediair bij hoogopgeleide medewerkers van Nederlandse bedrijven. Meer dan 40 procent van de betrokken medewerkers blijkt gedeeltelijk thuis te werken. Daarbij geeft 77 procent aan zich thuis beter te kunnen concentreren, terwijl 78 procent aangeeft thuis efficiënter te kunnen werken.

Ook blijkt 78 procent door die oplossing een betere balans tussen werk en privé gevonden te hebben. Slechts 16 procent laat zich thuis wel eens afleiden door privézaken. Hoogopgeleide werknemers uit de sectoren informatica en consultancy blijken het meest positief te reageren op thuiswerken en de bereidheid van het management om een dergelijke oplossing mogelijk te maken. Opvallend is dat werknemers van bedrijven met een positieve thuiswerkcultuur, doorgaans ook erg tevreden zijn met de werksfeer in het algemeen.

Medewerkers van commerciële bedrijven zijn doorgaans positiever over de thuiswerkmogelijkheden dan hoogopgeleiden bij de overheid en aanverwante sectoren. Vooral de Nederlandse gemeentebesturen krijgen een slechte score op het gebied van thuiswerk. Uit het onderzoek blijkt verder dat 52 procent van de respondenten door het thuiswerk meer overuren presteert. De onderzoekers merken ook op dat slechts een kleine minderheid vreest door thuiswerk minder zichtbaar te zijn op het werk en daarmee het gevaar te lopen minder waardering te krijgen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home