Meer inspanningen nodig om voedselfraude te bestrijden
De overheden weten dat er voedselfraude wordt gepleegd, maar de totale omvang van de illegale activiteiten is niet gekend. Dat heeft Stuart Shotton, adviseur bij Food Chain Europe, gezegd. Hij voert aan dat de lokale autoriteiten beter moeten worden geïnformeerd over de verschillende methodes die ter beschikking staan om het probleem aan te pakken. Bovendien wordt er volgens Shotton te weinig aandacht besteed aan het probleem en moet de bestrijding van voedselfraude meer prominent op de politieke agenda wordt geplaatst.
"De grootste problemen rond voedselfraude hebben volgens Shotton te maken met de authenticiteit en de claims die op labels worden gemaakt over de oorsprong en de kwaliteit van de voedingsproducten," merkt het webmagazine FoodNavigator.com op. "Onder meer blijkt volgens Shotton dat frauduleuze producenten ongeschikt vlees bleken om het product witter te laten lijken en de consumenten te bedriegen. Ook fruitsappen en alcoholische dranken zijn volgens hem vaak het slachtoffer van namaak."
"Vooral bekende merken uit de hogere marktsegmenten zijn vaak het doelwit van fraude," merkt Shotton op. "De autoriteiten zouden meer inspanningen moeten doen om de intellectuele eigendomsrechten van die producenten te beschermen. Op dit ogenblik lopen piraten weinig risico om ontmaskerd te worden. Nochtans zijn er een aantal toepassingen die het perfect mogelijk maken om de authenticiteit van voedingsproducten relatief goedkoop te controleren.
"De grootste problemen rond voedselfraude hebben volgens Shotton te maken met de authenticiteit en de claims die op labels worden gemaakt over de oorsprong en de kwaliteit van de voedingsproducten," merkt het webmagazine FoodNavigator.com op. "Onder meer blijkt volgens Shotton dat frauduleuze producenten ongeschikt vlees bleken om het product witter te laten lijken en de consumenten te bedriegen. Ook fruitsappen en alcoholische dranken zijn volgens hem vaak het slachtoffer van namaak."
"Vooral bekende merken uit de hogere marktsegmenten zijn vaak het doelwit van fraude," merkt Shotton op. "De autoriteiten zouden meer inspanningen moeten doen om de intellectuele eigendomsrechten van die producenten te beschermen. Op dit ogenblik lopen piraten weinig risico om ontmaskerd te worden. Nochtans zijn er een aantal toepassingen die het perfect mogelijk maken om de authenticiteit van voedingsproducten relatief goedkoop te controleren.

0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home