Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 06, 2011

Oezbekistan blokkeert mobiel internet tijdens universiteitsexamens

Mobiele operatoren in Oezbekistan hebben tijdens de periode van toegangsexamens voor de universiteit het internet en messaging-diensten geblokkeerd. De maatregel moest volgens het webmagazine Gazeta.uz fraude bij de examens helpen bestrijden. Gedurende vier uur zouden vijf nationale mobiele operatoren het internet en het versturen van berichten en beelden onmogelijk hebben gemaakt, waarbij officieel gewag werd gemaakt van dringende onderhoudswerkzaamheden aan de telecommunicatie-netwerken.

Volgens Gazeta.uz werden voice-diensten door de maatregel niet getroffen. Door de beperkingen werden het mobiele telefoonverkeer van in totaal negentien miljoen gebruikers in Oezbekistan verstoord. "Op de dag van de toelatingsexamens worden door de mobiele operatoren elk jaar een aantal bijkomende diensten geblokkeerd," aldus Gazeta.uz. "De overheid zegt te vrezen dat studenten mobiel internet en text-messaging zouden proberen om bedrog te plegen bij het afleggen van examens."

De politiediensten zouden de studenten ook gecontroleerd hebben op mobiele telefoons en spiekbriefjes vooraleer ze tot het examengebouw werden toegelaten. Oezbekistan is een gewezen Sovjet-republiek. Met een bevolking van 28 miljoen mensen is Oezbekistan het meestbevolkte land van Centraal-Aziƫ. In het Oezbeekse parlement werd onlangs ook een harde aanpak aangekondigd van subversieve elementen die volgens de overheid een informatie-oorlog hebben opgestart tegenover het land.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home