Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 23, 2011

Zoekmachines Bing blijft terrein goedmaken op concurrent Google

De zoekmachine Bing van Microsoft maakt in de Verenigde Staten snel terrein goed op marktleider Google. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Compete. Daarbij wordt opgemerkt dat Bing tijdens de maand mei van dit jaar een marktaandeel van 17 procent had opgebouwd. In mei vorig jaar bedroeg het marktaandeel van de zoekmachine van Microsoft 9,7 procent. Tijdens die periode viel het marktaandeel van Google echter terug van 73,9 procent tot 63,6 procent.

"Aangezien de andere drie zoekmachines uit de top vijf nagenoeg een status-quo lieten optekenen, is het duidelijk dat vooral Bing trafiek wegneemt van Google," aldus Compete. Yahoo staat op de derde plaats met een marktaandeel van 14,6 procent, tegenover 13,3 procent tijdens dezelfde periode vorig jaar. Op de vierde plaats volgt Ask.com, dat van 2,6 procent naar 4 procent groeide. AOL kende als vijfde een stijging van 0,6 procent naar 0,8 procent.

De onderzoekers merken verder op dat de zoekmachine van Microsoft tijdens de maand mei van dit jaar 93 miljoen unieke bezoekers telde. Dat is een stijging met 53 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Bij Google werd daarentegen een terugval met 14,7 procent tot 138 miljoen bezoekers opgetekend. Er wordt aan toegevoegd dat het aantal zoekopdrachten bij Microsoft een groei met 78,3 procent steeg tot 2,5 miljoen eenheden, terwijl bij Google een daling met 12,4 procent werd opgetekend tot 9,5 miljoen eenheden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home