Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 20, 2010

Chinese gezondheidszorg legt prioriteit bij chronische ziektes

De prioriteit van het Chinese overheidsbeleid op het gebied van openbare gezondheid zal zich van de preventie en controle van overdraagbare aandoeningen verplaatsen naar de behandeling van chronische ziektes. Dat heeft een woordvoerster van het Chinese ministerie van gezondheid, bekend gemaakt. Tijdens de voorbije vijfjarenplan was er vooral aandacht besteed aan overdraagbare ziektes, maar tijdens het volgende vijfjarenplan zal gefocust worden op chronische ziektes. Daarbij wordt opgemerkt dat uit statistieken van het Chinese ministerie van gezondheid gebleken is dat dat hartziekten de belangrijkste bedreiging zijn geworden voor de Chinese openbare gezondheid.

Li Bin, directeur van het National Population and Family Planning Commission, merkt op dat inmiddels 20 procent van de Chinese bevolking het slachtoffer wordt van een chronische ziekte. Dat betekent volgens haar dat 260 miljoen Chinezen aan een chronische ziekte lijden. Er werd verder nog opgemerkt dat het Chinese beleid rond gezinsplanning voor het volgende vijfjarenplan grotendeels ongewijzigd blijft. Daarbij voert Li Bin aan dat de omvangrijke Chinese populatie en de relatief schaarse natuurlijke rijkdommen het noodzakelijk blijven maken om het geboortecijfer zo laag mogelijk te houden. Daarbij zullen volgens haar een aantal incentives worden uitgewerkt om mensen te belonen die zich aan de richtlijnen houden.

Bij die geboortebeperking moet volgens Li Bin vooral aandacht worden besteed aan de Chinese migratie-populatie. Die bevolkingsgroep omvat volgens haar ongeveer 200 miljoen mensen. Het grootste gedeelte van die groep is na de jaren tachtig geboren, wat betekent dat die generatie nu op het punt staat om gezinnen te vormen. "Elke lokale overheid moet deze bevolkingsgroep dan ook toegang verstrekken tot gratis contraceptie en gynaecologische test," merkte ze op. Li Bin voegde er aan toe dat de snel vergrijzende bevolking en een overwicht aan jongens China in de nabije toekomst voor belangrijke uitdagingen zal plaatsen. De volgende vijf jaar zal de Chinese stadsbevolking ook groter worden dan de plattelandsbevolking.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home