Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 11, 2010

Amerikaanse minderheden actiever met Twitter

Afro-Amerikanen en Latino-Amerikanen maken twee keer zoveel gebruik van de microblogginsite Twitter dan hun blanke landgenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse denktank Pew Research Center. Daarbij wordt opgemerkt dat gemiddeld 8 procent van de Amerikaanse internet-gebruikers beroep doet op de microbloggingsite. Bij Afro-Amerikanen stijgt dat echter tot 18 procent. Ook Latino-Amerikanen zitten met 13 procent boven het Amerikaanse gemiddelde. Volgens de onderzoekers moet deze trend verklaard worden door het feit dat de populatie van Afro-Amerikanen en Latino-Amerikanen jonger en is ook meer gericht is op de technologie van mobiele telefonie.

"De gemiddelde leeftijd van Afro-Amerikaanse en Latino-Amerikaanse internetgebruikers ligt lager dan die van de blanke Amerikaanse online bevolking, waardoor ze sneller geneigd zijn om Twitter te adopteren," merkt onderzoeksleider Aaron Smith op. "Deze twee minderheidsgroepen omvatten ook een bijzonder mobiele populatie, die de mobiele telefoon als een basistoestel beschouwt om op het internet te gaan. Twitter zelf leent zich door zijn specifieke karakter vooral op mobiele technologie." Er wordt opgemerkt dat deze minderheden de mobiele technologie voor een brede waaier van activiteiten gebruiken, met inbegrip van instant messaging en sociale netwerking.

Uit het onderzoek blijkt verder dat microblogging vooral populair is bij de stadsbevolking. Daarnaast wordt opgemerkt dat 25 procent van de actieve Twitter-gebruikers de service van de microbloggingdienst verscheidene keren per dag raadplegen. Er wordt aan toegevoegd dat 2 procent van de Twitter-populatie als extreem actief moet worden bestempeld. Naarmate Amerikanen meer tijd op het internet besteden, wordt sociale netwerktechnologie volgens Aaron Smith steeds belangrijker. Hij merkt op dat sociale netwerken stilaan activiteiten beginnen over te nemen die in het verleden vooral in een fysieke omgeving werden opgemerkt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home