Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 20, 2010

Voetbalclub Blackburn Rovers in handen Indiase familie

De Engelse voetbalclub Blackburn Rovers is voor een bedrag van 43 miljoen pond sterling overgenomen door de groep Venky's London van de Indiase familie Rao. Daarnaast werd ook een schuld voor een bedrag van 20 miljoen pond overgenomen. Het is de eerste keer dat een Engelse voetbalclub in handen komt van een Indiase familie, die het aandeel van 99,9 procent van de Jack Walter Trust in Blackburn Rovers heeft overgenomen. Anuradha J Desai, voorzitter van Venky's, beloofde dat de nalatenschap van Jack Walker zal worden gerespecteerd. Venky's, dat is ontstaan uit de Indiaas kippenbedrijf, wil de club naar eigen zeggen ook op de Aziatische markt promoten.

Paul Egerton-Vernon, voorzitter van de Jack Walker Trust, merkte op tevreden te zijn dat er een overeenkomst kon worden getroffen met de familie Rao. Egerton-Vernon merkte onder de indruk te zijn geraakt van het enthousiasme van de Indiase familie en de plannen en ideeën die werden opgeworpen voor toekomstige investeringen. Ook toonde hij zich tevreden met de belofte van de Indiase familie om de erfenis van wijlen voorzitter Jack Walker te respecteren. De nieuwe eigenaars hebben al aangekondigd dat de voorzitter en het management-team van de Engelse voetbalclub op post zullen blijven. De nieuwe eigenaars zijn er ook van overtuigd dat hun ervaring in India voor de club een nieuwe markt kan openen in Azië.

Sam Allardyce, manager van de club, waarschuwde de supporters van de club echter voor overdreven verwachtingen. Allardyce stelde dat men ervoor moet zorgen met beide voeten op de grond te blijven. De manager gaf toe dat er de voorbije jaren weinig werd geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het team, aangezien de Jack Walker Trust het vinden van een nieuwe eigenaar als een eerste prioriteit zag. Allardyce merkte op dat er inderdaad inspanningen zullen worden gedaan om het team te versterken, maar dat zal volgens hem op een voorzichtige en weloverwogen manier moeten gebeuren en moeten er zeker geen miljoenentransfers worden verwacht. De Jack Walker Trust besloot twee jaar geleden de club te koop te stellen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home