Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 20, 2010

Britse horecasector vreest druk belastingen en besparingen

De belastingverhogingen en de besparingsplannen van de Britse overheid kunnen de horeca-sector voor een lange periode onder druk zetten. Dat heeft brouwer en pubeigenaar Fuller, Smith & Turner gezegd. Michael Turner, voorzitter van het Britse concern, merkte dat de de btw-verhoging tot 20 procent in januari volgend jaar, in combinatie met de aangekondigde budgetbeperkingen van de Britse regering een belangrijke negatieve impact zal hebben op de consumentenbestedingen. Fuller slaagde er tijdens de eerste helft van dit jaar wel zijn winst met 11 procent op te drijven tot 15,7 miljoen pond sterling. Het bedrijf is volgens Turner goed geplaatst om uitdagingen op te vangen, maar de belastingen en besparingen overschaduwen volgens hem de markt.

"Fuller, Smith & Turner - de laatste traditionele familiebrouwerij van Londen - slaagt erin om de crisis in de pubsector grotendeels te ontlopen," merkt de Britse krant The Guardian op. "De groep merkt op dat zijn focus op kwaliteits-locaties in Londen en het zuidoosten van Engeland, gecombineerd met een sterke financiële balans en een volgehouden investering in de portfolie, het concern heeft toegelaten om betere prestaties neer te zetten dan de meeste van zijn sectorgenoten. Michael Turner zegt ook tijdens de crisis verder geïnvesteerd te hebben, zodat de klant in een Foster-pub volgens hem nooit het gevoel heeft moeten hebben een recessie te beleven."

Bij de eigen portfolio werd volgens Turner een omzetgroei met 8 procent opgetekend. Bij de franchises werd een stijging met 1 procent opgetekend. Daarbij wordt opgemerkt dat de operationele winst van de eigen pubs dubbel zo hoog ligt dan bij de franchises. De brouwerij-activiteiten van de groep - met London Pride als belangrijkste bier - daalden met 2 procent tot 107.100 vaten. Die daling is volgens Turner vooral te wijten aan distributie-problemen, grotendeels te wijten aan moeilijkheden in de algemene pub-industrie. Daarbij wordt opgemerkt dat belangrijke hoeveelheden verloren gingen omdat grote klanten, zoals Punch Taverns en Admiral Taverns, omwille van schulden een groot aantal pubs hebben verkocht.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home