Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 20, 2010

Recordomzet voor Britse loterij-uitbater

De Britse loterij-uitbater Camelot heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,72 miljard pond sterling. Dat is een stijging met 3,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt met deze resultaten de grootste halfjaarlijkse omzet uit zijn geschiedenis te hebben gerealiseerd. Dianne Thompson, chief executive van Camelot, noemde de resultaten van het bedrijf opmerkelijk, rekening houdend met de moeilijke economische omstandigheden en een wereldwijde vertraging in de omzet van loterij-verkopen. Het bedrijf voegde er aan toe tijdens de eerste helft van dit jaar een bedrag van 784,8 miljoen pond te hebben kunnen investeren in maatschappelijke projecten. Dat is een stijging met 3,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Camelot, uitbater van onder meer de Britse nationale loterij, zegt dat de verkoop van trekkingsloten tijdens de eerste helft van dit jaar van 1,98 miljard pond naar 2,05 miljard pond. Bij de krasloten werd een stijging van 641,6 miljoen pond naar 672 miljoen pond opgetekend. De verkoop van krasloten werd naar eigen zeggen ondersteund door de lancering van nieuwe spellen en online games, zoals de introductie van een driedimensionaal Monopoly-spel. Camelot, dat zijn eerste nationale loterij zestien jaar geleden organiseerde, werd in juli van dit jaar voor een bedrag van 389 miljoen pond overgenomen door het Ontario Teachers Pension Plan.

Camelot zegt dat de verkoop de voorbije jaar met 14 procent is toegenomen, onder meer door een betere distributie in het retailkanaal en directe verkoop. De online verkoop steeg tijdens de eerste jaarhelft tot 369,2 miljoen pond. Camelot zegt met meer dan vijf miljoen registreerde spelers de grootste online loterij van de wereld te organiseren. Dianne Thompson zegt dat het boekjaar uitstekend is gestart voor Camelot en beloofde een aantal opwindende plannen in de pijplijn om de omzet verder op te drijven. De Britse nationale loterij heeft de voorbije zestien jaar meer dan 25 miljard pond geschonken aan maatschappelijke projecten en heeft tijdens die periode ook meer dan 2.500 miljonairs gemaakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home