Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 06, 2010

Grote steun voor alternatieve energie bij Amerikaanse bevolking

Een groot gedeelte van de Amerikaanse bevolking is voorstander van overheidsinitiatieven om het gebruik van alternatieve energie te stimuleren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Institute. Een grote groep vindt echter dat daarvoor meer zou moeten geïnvesteerd worden in nucleaire energie. Een kleinere meerderheid gelooft in de opwarming van de aarde, maar toch blijkt de scepsis over de klimaatverandering bij de Amerikaanse bevolking opnieuw toe te nemen. Verder blijkt dat ook de steun voor offshore-oliewinning opnieuw groeit, nadat de ramp met het boorplatform Deepwater Horizon eerder dit jaar voor een grotere groep tegenstanders had gezorgd.

Uit het onderzoek blijkt dat 79 procent van de Amerikanen voorstander is van een regelgeving voor een betere brandstof-efficiëntie en 74 procent vraagt een grote ondersteuning van alternatieve energieën. Daarnaast vraagt 63 procent meer financiële ondersteuning voor massatransport, terwijl 60 procent grotere belastingsmaatregelen vraagt voor elektrische en hybride wagens. Er wordt echter op gewezen dat alternatieve energie niet noodzakelijk synoniem is van duurzaamheid, want 45 procent wil een grotere promotie voor kernenergie. Verder geeft 95 procent aan dat er bewijzen zijn dat de temperatuur op aarde de voorbije decennia is gestegen.

Slechts 34 procent van de ondervraagden is echter van mening dat die opwarming te wijten is aan menselijke activiteiten. Die percentages blijven nagenoeg ongewijzigd tegenover vorig jaar. Vier jaar geleden was echter 50 procent ervan overtuigd dat menselijke activiteiten aan de basis lagen van de klimaatverandering. Verder blijkt dat 32 procent van de Amerikanen zich ernstig bezorgd maakt over de klimaatverandering, terwijl 31 procent zich relatief bezorgd maakt. Volgens 16 procent is de klimaatverandering geen zwaar probleem. Voor 18 procent is de klimaatverandering helemaal geen probleem. Vier jaar geleden was nog 43 procent ervan overtuigd dat de klimaatverandering een zwaar probleem was, terwijl slechts 9 procent daar geen enkel probleem in zag.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home