Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 04, 2010

Mannen intensievere gebruikers van mobiele telefonie

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat vrouwen er meer van houden om te telefoneren, blijkt dat zij in werkelijkheid minder gesprekken voeren met hun mobiele telefoon dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Daarbij wordt opgemerkt dat 26 procent van de mannen zes tot tien mobiele gesprekken per dag voeren. Dat is 6 procentpunten meer dan vrouwen. Bovendien blijkt 53 procent van de vrouwen maximaal vijf mobiele gesprekken te voeren. Dat is 10 procent meer dan mannen. Bij de intensieve bellers is er een groter evenwicht. Bij de mannen voert 8 procent meer dan dertig gesprekken per dag. Bij vrouwen is dat 6 procent. Gemiddeld worden vijf gesprekken per dag gevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat het bezit van de mobiele telefoon de consument vooral een veiliger gevoel geeft (91 procent) en hen de mogelijkheid biedt om met vrienden en familie afspraken te regelen (88 procent). Toch blijkt ook 42 procent van de consument geïrriteerd te raken wanneer ze door een oproep of een tekstbericht worden gestoord. Dat percentage ligt even hoog bij occasionele als bij intensieve gebruikers. Er wordt aan toegevoegd dat 57 procent van de consumenten al ongewenste tekstberichten heeft ontvangen op zijn mobiele telefoon. Het is ook opmerkelijk dat Afro-Amerikanen en Latino-Amerikanen intensiever gebruik maken van hun mobiele telefoon dan blanken.

Het Pew Research Center merkt verder op dat 5 procent van alle gebruikers meer dan tweehonderd tekstberichten per dag verzenden. Dat komt overeen met meer dan zesduizend berichten per maand. In de leeftijdscategorie tussen twaalf en achttien jaar verstuurt 15 procent meer dan tweehonderd berichten per dag. In de groep tussen achttien en vierentwintig jaar is dat 18 procent. In de groep tussen vijfentwintig en negenentwintig jaar is dat daarentegen nog slechts 3 procent. De onderzoekers voegen er aan toe dat intensieve gebruikers, die meer dan vijftig tekstberichten per dag versturen en ontvangen, ook bovengemiddeld actief zijn met mobiele tekstberichten. Occasionele verzenders van teksten voeren ook weinig mobiele telefoongesprekken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home