Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 04, 2010

Amerikaanse bevolking blijft pessimistisch over arbeidsmarkt

De Amerikaanse bevolking blijft bijzonder pessimistisch gestemd over de arbeidsmarkt. Slechts 23 procent van de Amerikanen gaat ervan uit dat de situatie op de arbeidsmarkt de volgende zes maanden constant zal verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive. Volgens 49 procent zal de situatie de volgende periode onveranderd blijven en 27 procent vreest dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog verder zal verslechteren. In het begin van de zomer toonde de Amerikaanse bevolking zich iets optimistischer over de arbeidsmarkt. Toen geloofde nog 26 procent in een verbetering en ging 53 procent uit van een status-quo. Slechts 21 procent vreesde toen een verslechtering.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 66 procent van de Amerikanen van mening is dat de huidige situatie op de arbeidsmarkt in zijn regio slecht is. Volgens 22 procent is de situatie noch goed, noch slecht. Slechts 12 procent is van oordeel dat de situatie goed is. Er wordt aan toegevoegd dat vooral in het Midwesten en aan de westkust van de Verenigde Staten er een opvallend gebrek aan optimisme kan worden vastgesteld. In die regio's zegt ongeveer zeven op tien ondervraagden dat de huidige situatie op de arbeidsmarkt slecht is. Aan de oostkust heerst er een iets minder pessimistische sfeer. Daar meent zes op tien dat de arbeidsmarkt slecht is. Bijna één op vijf vindt er dat de situatie goed is.

De onderzoekers merken verder op dat 38 procent van de Amerikanen zich bezorgd maakt over de impact van een mogelijke werkloosheid op het inkomen. Daarbij zegt 16 procent zich grote zorgen te maken dat het hoofdinkomen in het gezin de volgende zes maand zou kunnen wegvallen. Er wordt echter ook aan toegevoegd dat 62 procent van de Amerikanen zich daarover weinig zorgen lijkt te maken. Daarbij geeft 32 procent aan zich helemaal geen zorgen te maken dat het belangrijkste gezinsinkomen de volgende zes maand zou kunnen wegvallen. De onderzoekers merken op dat de Amerikaanse bevolking door de grote werkloosheid weinig gelooft hecht aan de positieve indicatoren die over de economie kunnen worden opgemerkt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home