Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 09, 2010

Facebook gaat naar saturatie op Amerikaanse markt

Na een opmerkelijke terugval tijdens de maand juli, heeft de sociale netwerksite Facebook tijdens de maand juli in de Verenigde Staten opnieuw een groei gekend. De netwerksite slaagde er tijdens de maand juli in om in de Verenigde Staten 3 miljoen nieuwe gebruikers aan te sluiten. Tijdens de maand juni werden slechts 328.000 nieuwe gebruikers geteld, nadat de Amerikaanse Facebook-populatie in mei nog met 7,8 miljoen gebruikers werd uitgebreid. Die terugval tijdens de maand juni werd wel overschaduwd door het bericht dat Facebook inmiddels wereldwijd 500 miljoen actieve gebruikers heeft. Ongeveer driekwart van de Facebook-gebruikers is nu gesitueerd buiten de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt blijft echter de belangrijkste reclame-regio voor het sociale netwerk.

"Vooral in de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfentwintig jaar slaagde Facebook erin op de Amerikaanse markt nieuwe gebruikers te winnen, nadat in de maand juni vooral bij die jongeren een terugval werd opgetekend," merkt het magazine Marketing Daily op. Er wordt aan toegevoegd dat de grotere groep tussen achttien en vierenveertig jaar tijdens de maand juli opnieuw een groei liet optekenen, maar niet zo snel dan bij tieners en gebruikers in de leeftijdscategorie tussen vijfenveertig en vijfenzestig jaar. Verder wordt opgemerkt dat vrouwelijke gebruikers nog altijd de meerderheid vormen van het Facebook-publiek, maar vooral mannen waren tijdens de maand juli verantwoordelijk voor de groei.

De evolutie van de voorbije maand is volgens een aantal waarnemers een teken dat het Facebook-publiek stilaan een weerspiegeling begint te worden van de algemene bevolking. In het verleden werd Facebook immers vooral gedomineerd door jongeren en vrouwen. Er wordt aan toegevoegd dat een aantal jongere gebruikers zich tijdens de maand juni hebben laten afschrikken door de privacy-problemen waarmee de netwerksite werd geconfronteerd. Daarbij zou gebleken zijn dat 19 procent van de tieners met een Facebook-account niet langer van de sociale netwerksite gebruik maakten. Daarbij werd gewag gemaakt van een zogenaamde Facebook-moeheid. Anderen stellen echter dat Facebook inmiddels door 42,1 procent van de Amerikaanse bevolking wordt gebruikt en dus tekenen van saturatie begint te vertonen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home