Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 01, 2006

Europa wil beter communiceren

De berichtgeving over de Europese Unie is voor veel verbetering vatbaar. Morgen stelt de Europese Commissie dan ook een plan voor om de communicatie over Europa te verbeteren. Op die manier hoopt men ook het enthousiasme voor Europa weer te kunnen aanwakkeren.

Europees Commissaris voor communicatie Margot Wallström stelt dat de bevolking veel te weinig weet over de Europese Unie. Dat is volgens haar een belangrijke reden waarom de Nederlanders en Fransen tegen de Europese ontwerpgrondwet hebben gesteld.

Wallström zou Europe By Satellite (EBS), het eigen televisie- en internetkanaal, willen uitbreiden. De EBS zou ook een grotere vrijheid krijgen bij het bepalen van de vorm waarin de communicatie wordt gegoten. Bovendien wil men de communicatie- en mediatraining van het ambtenarenkorps uitbreiden.

Wallström zegt ook op zoek te zijn naar betere manieren om de Europese burgers te benaderen. Daarbij wil ze de communicatie meer decentraliseren, zodat nationale en locale media beter betrokken zouden kunnen worden bij het publieke debat. De Europese Commissie is ervan overtuigd dat alleen op die manier iederee toegang kan krijgen tot de informatie over de Europese Unie.

Na de voorstelling van het plan, kunnen burgers en betrokkenen tot de zomer hun mening over het project van Wallström overmaken aan de Europese Commissie. Daarna gaan de voorstellen en reacties naar de individuele lidstaten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home