Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 28, 2006

Zakenlui hoeven geen telefoon in het vliegtuig

De meerderheid van de zakenreizigers is niet gelukkig met het feit dat ze binnen de Europese Unie voortaan aan boord van een vliegtuig de mogelijkheid hebben om van mobiele telefonie gebruik te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van KRC Research. De zakenlui stellen immers dat de technologie de rust wegneemt waarvan ze tijdens een vliegtuigreis konden genieten.

Uit het onderzoek bleek volgens de krant De Telegraaf dat de meerderheid van de zakenlui meer dan ongelukkig is met het mobiel telefoneren aan boord van het vliegtuig. Ze tonen zelfs een duidelijke afkeer van het nieuwe aanbod en voeren aan dat ze genoten van de relatieve rust die ze tijdens een vliegtuigreis genoten.

Het meest ergeren zakenreizigers zich volgens KRC Research echter aan de uitgebreide veiligheidscontroles en de vertragingen. Ook medepassagiers die steeds meer handbagage meezeulen vormen een groeiende bron van ergernis, net zoals huilende baby's.

Daarnaast bleken zakenreizigers graag van een zakenreis gebruik te maken om een ontspanningsperiode in te lassen, want 85 procent van de ondervraagden gaf toe minstens één keer per jaar een zakenreis te combineren met enkele vrije dagen. Daarnaast stipte 47 procent daarvan dat ook gezinsleden en vrienden voor het vakantiegedeelte van die reis het gezelschap kwamen vervoegen.

Reizen naar het Midden-Oosten zijn bij de Europese zakenlui volgens de onderzoekers het minst geliefd, maar ook Afrika en Latijns-Amerika blijken weinig gegeerde bestemmingen te zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home