Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 26, 2006

Minolta verkoopt camera-afdeling

Het Japanse fotobedrijf Konica Minolta trekt zich terug uit de cameramarkt. Dat heeft de directie zelf bekend gemaakt. Konica Minolta voert aan dat de cameramarkt veel te concurrentieel is geworden. Het bedrijf zou tegen volgend jaar ook 3.700 banen willen schrappen.

Het Japanse fotobedrijf ontstond in 2003 uit de fusie van Konica en Minolta, maar boekte vorig jaar een verlies van 408 miljoen dollar. De herstructurering omvat ook het afstoten van de activiteiten op het gebied van kleurenfilm en fotopapier. De productie daarvan wordt gradueel afgebouwd en zou in het voorjaar van 2007 volledig moeten stilvallen.

De afdeling digitale camera's wordt verkocht aan Sony. Konica Minolta wil zich richten op kopieerapparaten en medische beeldvorming. De koerswijziging van het Japanse bedrijf tekent de wijzigingen die de sector op die ogenblik ondergaat. Nikon maakte eerder al bekend zich uit de markt van de klassieke camera's terug te trekken. Ook Eastman Kodak stipte aan dat de digitale sector in de toekomst de voornaamde pijler van de activiteiten zou worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home