Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 26, 2006

Wifi-technologie weinig gebruikt?

Er wordt nog altijd bijzonder weinig gebruik gemaakt van de wifi-mogelijkheden van laptops. Dat moet althans blijken uit een Brits onderzoek van het elektronicabedrijf Toshiba. In hotels zou slechts elf procent van de gasten zijn laptop gebruiken om op het internet te gaan. In treinen daalde dat zelfs tot zeven procent en in café's tot drie procent.

Het publiek is volgens Toshiba blijkbaar niet voldoende op de hoogte van de aanwezigheid van wifi-hotspots. Zo stelde vijftien procent van de ondervraagden dat er niet genoeg hotspots waren om de technologie te gebruiken. Maar twintig procent gaf ook toe niet te weten hoe ze de draadloze technologie moesten toepassen en een kwart van de ondervraagden wil niet betalen om gebruik te maken van de hotspots.

Opvallend is dat bijna negentig procent benadrukte dat draadloze technologie hen verplicht om langer te werken. De meerderheid meende dat hun laptops voor één of twee uur extra werk per week zorgen, maar twintig procent maakte gewag van tien extra uren. Bijna één op vijf vreesde dat de wifi-technologie niet voldoende beveiligd is en dat ze er daarom geen gebruik van maken.

Laptops blijken wel steeds meer gebruikt de worden als multimedia-apparatuur. Bijna tachtig procent van de laptop-bezitters zou zijn toestel gebruiken voor het downloaden en opslaan van muziek, foto's en video.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home