Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 21, 2006

Recordbedrag voor Bond-auto

De Aston Martin van hoofdpersonage James Bond in de films 'Goldfinger' en 'Thunderball' is op een Amerikaanse veiling verkocht voor meer dan twee miljoen dollar. De verkoper had de auto in 1970 gekocht voor een bedrag van ongeveer 7.000 dollar.

De legendarische Aston Martin DB5 uit 1965, volgestouwd met allerlei spionnen-gadgets, ging in een veiling in Phoenix (Arizona) onder de hamer. Daar werden de technische snufjes, zoals de ingebouwde machinesgeweren, het kogelvrije scherm, messen om banden kapot te snijden en een oliekanon, werden er trouwens aan de gegadigden gedemonstreerd. Alleen de schietstoel is vervangen door een vast exemplaar.

De wagen ging uiteindelijk voor 2,09 miljoen dollar naar een Europese verzamelaar. Toen de auto in 1970 voor de laatste keer van eigenaar veranderde, bracht hij ongeveer 7.000 dollar op. Die prijs betaalde een museumeigenaar destijds aan Sir Anthony Bamford. Het geveilde exemplaar was één van de vier Bond-auto's die gebouwd werden voor de opnames van 'Goldfinger' (1964) en 'Thunderball' (1965).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home