Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 28, 2006

Iran blokkeert BBC-nieuwssite

De Perzische BBC-website is door de Iraanse overheid geblokkeerd. Er zou daarvoor volgens het Britse nieuwsorgaan geen enkele reden zijn voor opgegeven, maar er werd aan toegevoegd dat met de Iraanse autoriteiten zou onderhandeld worden over het heractiveren van de site.

De BBC stelde dat de trafiek naar zijn Perzische website de jongste dagen opmerkelijk was afgenomen. Er werd aan toegevoegd dat vele Iraniërs door het blokkeren van de website een vertrouwde nieuwsbron zijn kwijtgeraakt. De Perzische website van de BBC is trouwens één van de meest populaire niet-Engelstalige websites en genereert ongeveer dertig miljoen pagina-impressies per maand, waarvan de helft afkomstig is uit Iran.

De Engelse en Perzische radioprogramma's van de BBC World Service zouden wel normaal ontvangen worden, net zoals de Engelstalige internationale online BBC-nieuwsservice. Het was voor de BBC niet duidelijk op haar website permanent zou geblokkeerd worden, maar volgens correspondenten is het stilleggen van websites in Iran een routine geworden.

De BBC zou al wel e-mails gekregen hebben van talloze Iraniërs, waarbij gevraagd werd naar hulpmiddelen om de filters te omzeilen, zodat verboden websites toch toegankelijk blijken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home