Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, January 29, 2006

Weer recordverkoop gsm-toestellen

Er werden het voorbije jaar wereldwijd meer dan 800 miljoen gsm-toestellen verkocht. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau IDC. In het vierde kwartaal van het voorbije werden zelfs nieuwe records gebroken, vooral dankzij de bevoorrading van de verkopers tijdens de eindejaarsperiode.

Tegenover het vierde kwartaal van het jaar voordien, zag men de verkoop van gsm-toestellen tijdens de laatste maanden van 2005 aangroeien met 19,3 procent tot een recordaantal van 245,2 miljoen eenheden. In totaal was 2005 trouwens goed voor een verkoop van 825,5 mobiele telefoons, een groei met 16,7 procent tegenover het jaar voordien.

IDC merkt op dat de verkoop van mobiele telefoons historisch vooral steunt op de omzet van het goedkopere marktsegment, maar dat tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar opgemerkt kon worden dat in bepaalde regio's ook extra vraag was naar duurdere toestellen.

Nokia consolideerde zijn positie als marktleider met een verkoop van 83,7 miljoen gsm-toestellen tijdens de laatste drie maanden van het jaar. Dat betekent een groei met 26,6 procent tegenover het jaar voordien. Motorola volgt op een tweede plaats met een groei van 40,6 procent en gaat Samsung (28,9 procent groei), LG en Sony Ericsson.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home