Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 03, 2005

Online videopubliek ouder dan gedacht

Het zijn niet alleen jongeren die online video's bekijken. Uit onderzoek van ComScore Networks en StreamingMedia.com is immers gebleken dat ook bijna de helft (45 procent) van de leeftijdsgroep tussen 35 en 54 jaar zich daarmee onledig houdt.



De leeftijdsgroep tussen 35 en 54 jaar is volgens de onderzoekers 20 procent meer geneigd om naar online video's te kijken dan de gemiddelde internetgebruiker. Bij internauten van 25 tot 35 jaar ligt dat 12 procent boven het gemiddelde. Het is volgens de onderzoekers dan ook een misvatting dat het vooral studenten en overtuigede internetgebruikers zijn die naar online video's kijken.

"Dit biedt adverteerders een schitterende mogelijkheid om een mainstream publiek te bereiken," benadrukte Erin Hunter, woordvoerder van ComScore Networks. Bovendien blijkt dat bijna zestig procent van de Amerikaanse online populatie elke maand digitale media raadplegen, zij het streams of downloads.

In veel gevallen wordt daarbij vertrokken van een portal-site. Maar bijna 50 procent werkt ook met een entertainment-site. Meer dan 17 procent verwees daarbij naar streaming content via een muzieksite, maar 15 procent ook via de website van een retailer.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home