Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2005

Hummer ligt goed in de markt


Sportieve terreinwagens liggen niet langer goed in de markt. De super-suv Hummer heeft daar echter opmerkelijk genoeg weinig last van. De verkoop blijkt immers liefst 84,1 procent hoger te liggen dan vorig jaar.

Sports Utility Vehicles (SUV) hebben een grote populariteit gehad. Maar door de hoge brandstofprijzen kiezen vele chauffeurs nu toch voorzuiniger exemplaren. Bovendien krijgen de modellen van politici en milieu-organisaties een stigma opgeplakt. Door hun groter verbruik worden ze immers als milieuvervuilers beschouwd.

Maar daar heeft Hummer, dochter van General Motors, blijkbaar geen last van gehad. Tijdens de eerste drie kwartaal van het jaar verkocht het merk immers wereldwijd 39.329 exemplaren. Het jaar voordien bleef de teller eind september staan op 21.359 eenheden.

Een groot gedeelte van het succes komt op de rekening van het nieuwe H3-model. Het is een compacter model, dat in mei op de markt kwam.Sindsdien werden er daarvan al 18.290 eenheden verkocht. Hummer verwacht dat er er dit jaar in totaal meer dan 25.000 H3-exemplaren zullen worden verkocht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home